Mantinely do postýlky - vybírejte z nejhezčích na trhu

Hledáte vysoce kvalitní pletené mantinely za nízkou cenu? Chcete, aby vaše miminko bylo v bezpečí?

Máme pro vás řešení!

Představujeme vám velmi oblíbený a bezkonkurenční trend pro miminka, který si zamiluje nejen miminko, ale i rodičové. Díky praktickým mantinelům už nikdy nebudete muset řešit, jestli vašemu miminku vypadla hračka nebo dudlík z postýlky. Využijte mantinely do postýlky jako krásný doplněk a přiveďte pokojíček k dokonalosti. Mantinely nabízíme v mnoha originálních barevných vzorech a různých délkách. Hlavní výhodou mantinelů je ruční výroba s důrazem na precizní provedení.

⭐ Rychlý tip: Copové mantinely do postýlky rozdělujeme na našem e-shopu na kategorie jednobarevných, vícebarevných a na mantinely s dětským vzorem.

mantinel-plysovy-koberec-hnizdecko-matovy

 

Proč koupit mantinel do postýlky?

Zabraňuje případným úrazům miminka o postýlku. Slouží jako izolace od studené zdi a průvanu. Mantinely do postýlky se také staly velkou oblibou díky pestrým vzorům a svou originalitou. Pořízením mantinelu získáte krásný, moderní a hlavně bezpečnostní doplněk do postýlky. Nebudete se muset strachovat, zda miminko vystrkuje nožky z postýlky. 

Jakou délku mantinelu vybrat do dětské postýlky?

Délku ideálního mantinelu zjistíte součtem všech stran postýlky. Do standardní dětské postýlky o rozměru 120x60 cm je ideální délka mantinelu 360 cm nebo 180 cm. Pokud chcete mít mantinel přes celý obvod postýlky, pořiďte rozměr 360 cm. Rozměr 180 cm je pouze přes polovinu obvodu postýlky. 

Na obrázku níže můžete vidět doporučené délky mantinelů do standardních typů postýlek.

jak-vybrat-rozmer-mantinely-do-postylky

Naše doporučení: Do dětské postýlky bychom vybrali takový mantinel, aby byl délkou přes celý obvod postýlky. Vyhnete se tak případnému poranění miminka o postýlku. 

Jako příklad si uvedeme běžnou dětskou postýlku v rozměru 140x70 cm. Sečteme všechny strany (140+70+140+70) a vyjde nám číslo 420 cm. Nyní už víme, že hledáme mantinel v délce 420 cm. Mantinel může být klidně o kousek kratší nebo delší, jelikož jsou mantinely velmi elastické, snadno je natáhnete nebo naopak "nahustíte" na požadovaný obvod. Jde pouze o to, abyste na postýlku s obvodem 420 cm nekoupili mantinel s délkou 360 cm a mysleli si, že to možná vyjde. Mantinely se dají spolehlivě natáhnout zhruba o 5-10 %. Výsledek v případě ideální volby délky mantinelu pak může vypadat třeba takto (postýlka 140x170 cm a mantinel s délkou 420 cm):

mantinel-do-postylky-cop-bily-1

DALŠÍ TIP: Názorná ukázka mantinelu pleteného do copu o délce 360 cm v postýlce 120x60 cm.

2261_mantinel-do-postylky-modry-sedy-vzor-6

Přejít na produkt: Mantinel do postýlky - modrý-bílý - vzor 6

Jak si ušít vlastní mantinel do postýlky?

Pokud jste nadšení do šití, ušít si vlastní mantinel pro vás bude snadné, i když nejspíše finančně náročnější, než pokud byste si mantinel zakoupili. Základem při šití mantinelu je vždy bavlna, vatelín, metr, šicí stroj a nůžky. Šířku jednoho pramene volte zhruba 20 cm (náš tip). Jednoduchým vzorcem si můžete vypočítat, jaký by pak jeden pramen měl průměr. Šířku látky (obvod pramene) vydělte číslem 3,14 (π). V případě 20cm kusu široké látky tak budete po vyplnění vatelínem mít pramen s průměrem zhruba 6,3 cm. Můžete to udělat i opačně. Víte, že chcete pramen s průměrem 10 cm, tak jednoduše toto číslo vynásobte číslem 3,14 (π) a vyjde vám šířka látky (obvod), kterou budete potřebovat. Pak už záleží jenom na tom, jak dlouhý mantinel si přejete vyrobit.

Samotný postup výroby je následující. Látku přehněte tak, aby k sobě dosedala lícem, následně ji sešijte po dlouhé a jedné krátké straně. Poté látku převraťte lícem ven, aby švy zůstaly z vnitřní strany a můžete začít plnit vatelínem. Existují i plničky, které vypadají jako podélné dutinky, díky nim je plnění pohodlnější, určitě si však vystačíte i svépomocí. Nezapomeňte také na určitou roztažnost bavlny a také na to, že čím větší průměr pramene zvolíte, tím více vatelínu budete potřebovat. Po vyplnění pramenů prameny sešijte k sobě, případně stáhněte provázkem a začněte zaplétat tak, jako když se plete jednoduchá pomlázka.

Níže jsme pro vás přichystali přehlednou tabulku velikostí. Můžete z ní vyčíst, jak široký budete potřebovat pás látky, abyste docílili požadovaného průměru pramene.

Průměr pramene (cm) Šířka látky (cm)
4 12,5
5 16
6 19
7 22
8 25
9 28
10 31,5

Pokud si na vlastnoruční šití netroufnete, nemusíte zoufat, z naší široké nabídky mantinelů si jistě vyberete.

Jaké jsou výhody copánkového mantinelu?

Pletený mantinel můžete využít mimo postýlku i na podlahu. Vytvoříte tak hnízdečko na hraní pro miminko. Mantinel je také skvělým doplňkem do místnosti a může sloužit i jako izolace od studených oken. 

TIP: Ukázka využití mantinelu mimo postýlku. No není to krásný pohled na miminko, které je šťastné? :)

IMG_8195

Do kdy mantinel v postýlce?

Přibližně do 2 až 3 let věku dítěte. Standardně se doporučuje mít mantinel v postýlce po celou dobu, dokud miminko bude v postýlce spát. Disponuje řadou výhod. Vybírejte dostatečně dlouhý a vysoký mantinel proti případným úrazům o postýlku. Mantinel vám také dokonale izoluje postýlku od chladné stěny nebo průvanu. 

Jsou mantinely do postýlky pratelné?

Ano, dají, alespoň ty z naší nabídky. Mantinely značky KMS mají navíc tu výhodu, že se jednotlivé prameny dají rozplést a vyprat tak můžete pouze ten, který je znečištěný. Do pračky však můžete vložit celý mantinel, určitě nezkoušejte mantinel rozpárat a vyprat pouze látku bez vatelínu (antialergická silikonová výplň). Vatelín by se vám již nepovedlo rovnoměrně dostat zpět do pramene. Doporučujeme prát pouze na nízké otáčky (jemné prádlo) a teplotu kolem 30° C, v opačném případě riskujete deformaci materiálu. Nevhodným praním obzvlášť trpí umělé vlákno uvnitř mantinelu, kterému byste nevhodným praním zkrátili životnost. 

Dále je potřeba dbát obezřetnosti při ždímaní a sušení mantinelů. Ždímačka = NE! Sušička ano, ale s určitými výhradami. Nepřirozené sušení vysokou teplotou způsobuje opět deformaci materiálu a švů. Je dobré, pokud mantinel necháte uschnout přirozenou cestou u topení nebo na sluníčku. Pokud jste rozpletli jednotlivé prameny, znovu je spleťte až po dokonalém vysušení.

prani-mantinelu-gazu-gif

 

Co dalšího do postýlky k mantinelu?

To už záleží pouze na vás. Měli byste však dbát na to, aby dítě v postýlce nebylo stísněné. Vždy kolem něj musí být alespoň nějaký prostor k protahování ručiček a nožiček. Mantinel je dostatečně dominantní prvek, postýlku tak obohaťte spíše o decentnější prvky jako je například dečka a přikrývka. Některé maminky do postýlky k mantinelu umisťují také hnízdečko, je potřeba dodat, že obvod postýlky by v tomto případě měl být větší, aby se zachovala její vzdušnost. Pro ještě hezčí pokojíček doporučujeme přikoupit také dětský koberec z naší nabídky. Zejména ty z kolekce EMMA KIDS jsou pro děti takřka dokonalé.

Co říká o jednom z mantinelů náš zákazník

recenze

 

Pojďme si prohlédnout ty nejoblíbenější mantinely do postýlky pletené do copu, které se budou líbit i vám!

Pro přesměrování na mantinel k nákupu stačí kliknout na obrázek.

mantinel-do-postylky-cop-matovy-bily-4

Jako živé! Krásný mantinel se vzorem růžových květin připomínající rozkvetlou okrasnou zahradu. Vaše princezna jistě ocení příjemný plyš v kombinaci se 100% bavlnou. Díky výraznému vzoru a světle růžové barvě se stane copový mantinel dominantou každého holčičího pokojíčku. V naší nabídce naleznete mnoho krásných doplňkových produktů do dětského pokojíku, které budou v kombinaci s mantinelem vypadat úžasně!

mantinel-do-postylky-cop-kvetiny-jarni-sedy-bily-1

mantinel-do-postylky-bezovy-velur-2

mantinel-do-postylky-cop-sedy-bily-hvezdicky-1

 

Nová kolekce barev mantinelů do postýlky značky WeLove. Projděte si je všechny: Jednobarevné mantinely

nove-barvy-mantinelu-do-postylky-gazu

 mantinel-do-postylky-svetle ruzovy-bily-vzor-4-1

Pokud si chcete prohlédnout další vzory, přejděte do naší kategorie, kde si můžete copové mantinely rovnou zakoupit.  

Copový mantinel s pestrými barvami jako má česká vlajka? Ideální pro malé fanoušky! Velmi oblíbený mantinel do klučičího pokoje kvůli rozdílnému barevnému provedení každého měkoučkého válečku z kvalitního plyše. Skoro vypadá jako hokejový mantinel, že ano? Zůstaňme u fantazie. Co takhle doplnit stadion vašeho malého fanouška i o krásný dětský koberec, který by představoval hokejové kluziště? Tahle kombinace by vypadala krásně.

mantinel-do-postylky-modry-cerveny-vzor-28

 

Minimalistické a univerzální provedení vám vyřeší problém s výběrem barvy. 

mantinel-do-postylky-bily-vzor-22

 Přejít na produkt: Mantinel do postýlky - bílý - vzor 29

Mantinel do postýlky cop! Prohlédněte si galerii krásných copánků, jak dokážou dokonale oživit svými barvami váš dětský pokojíček.

Minimalistický bílý mantinel do postýlky cop. V kombinaci s růžovou kulatou hrací podložkou s ouškybílou dřevěnou hrazdičkou se závěsnými korálky vypadá set opravdu krásně.

mantinel-do-postylky-cop-bily

Přejít na produkty ze setu:

Mantinel do postýlky - bílý - vzor 29Dětská kulatá hrací podložka s oušky - růžováZávěsné korálky k hrazdičkám pro děti - bílé - 1 provázek

Neodolatelná kombinace mátového mantinelu do postýlky a mintových doplňků. Příjemné barvy, zvířátka, pohodlí a bezpečí. To vše v tomto krásném setu, který jsme pro vás navrhli.

copankovy-mantinel-matovy-hnizdecko

 

Doplňte klučičí pokojík o tento plyšový modro-bílý mantinel.

mantinel-podlozka-zavinovacka-gazu

 

7184-3_mantinel-do-postylky-modry-bily-zviratka-v-zime

 

Krásný mantinel, který dokonale zachycuje zimní období. Doplňte dětskou postýlku o tento kvalitní copánkový mantinel v krásných barvách se vzorem zvířátek.

7373-4_mantinel-do-postylky-cop-velur-tre-bezovy

 

Luxusní mantinel z bavlny Velur přivede postýlku k dokonalosti. Kvalitní materiály zaručují maximální bezpečí pro dítě. 

Doporučujeme prohlédnout článek z blogu: Přehledně mantinely do postýlky WeLove

Kompletní nabídka krásných mantinelů WeLove: Luxusní copy do postýlky

Už nemusíte hledat návod na šití mantinelu do postýlky. 

Prohlédněte si naši kompletní nabídku mantinelů do postýlky

Najdete přesně ten, co se vám a vašemu miminku bude líbit. 

Pro další zajímavosti a novinky si můžete přečíst naše obohacující články, otevřete si náš blog a nechte se znovu inspirovat.

Děkujeme za váš čas při čtení tohoto článku a těšíme se na vaši objednávku.

Tým GAZU.cz :)

 

Nepřehlédněte tyto kategorie: 

Mantinely do postýlky   Křesílka pro děti     Hrazdičky pro miminka    Houpačky pro děti

Zavinovačky pro miminka   Plyšové koberce     Hnízdečka pro miminka    Osušky pro miminko

 

EMMA_FINAL

KOLEKCE_ATLAS_FINAL

TAP_FINAL

DELHI_FINAL